Egy éves az új magazin | Mutatunk pár elképesztő számot

Egy éves az új magazin | Mutatunk pár elképesztő számot


Valójában kicsit „elaludtunk”. Bennem és Marában is az volt valamiért, hogy március 15-én indultunk az új Cenwebbel nyilvánosan. A próbaoldal egyéves évfordulójáról méltóképp megemlékeztünk ITT. Tegnap megnéztem, hogyan is indultunk, és akkor szembesültem vele, hogy rosszul emlékeztünk. Nem március 15-én, hanem már március ötödikén nyilvánossá tettük az új Cenweb elérhetőségét a Facebookon. Pontosabban: ezen a napon a régi oldal az archív oldalra költözött, a helyére pedig odakerült ez az új oldal.


Ezt a dátumot egyébként a próbaoldal születésnapjánál is tévesen adtam meg.

2024 januárjában, amikor még csak a próbaoldal ülte a születésnapját, részletesen összefoglaltam, hogy pontosan mi minden vezetett a Cenweb magazinná válásáig. Az utóbbi hónapokban pedig érzékelhettétek ti is, hogy minden korábbinál több olvasónk van, a Facebook-oldalunkon néha hajmeresztő számokat lehet látni, de erről is beszámoltam nektek részletesen ITT.


Mindkét posztot jó szívvel ajánlom azoknak, akik esetleg új olvasók, és azoknak is, akik talán már régebben vannak ezen az oldalon, de érdekli őket az oldal története is, nemcsak a cikkeink.

Most néhány olyan adatot szeretnénk veletek megosztani, amit korábban nem. Miután eltelt egy év, egyre erősebb bennünk a késztetés, hogy átfogó értékeléseket készítsünk, és egyre radikálisabban gondolkodjunk újabb és újabb fejlesztésekről.


tallózó hírek magazinok 4

CIKKEK

Talán a legfontosabb adatunk, hogy egy év alatt

2159 cikket raktunk fel.

Vagyis reggel hat és este nyolc között durván két óránként frissültünk az első évünkben. Az archív oldallal együtt – amit elsősorban a kérésetekre tartottunk meg, és tartunk még mindig – összesen a mai napon (2024.03.15.) 4065 cikket olvashattok!

FOTÓK | VIDEÓK

Az új Cenweben 5134, az archív oldalon 5994 fotót közöltünk, így a két oldalon összesen 11.128 fotót találtok. A képállomány az új oldal indulásával jóval több külsős fotót fogad, mint korábban, de a Cenweb képeinek 60-70 százaléka még így is saját fotó.

Ha fotókban mérjük az aktivitást az utóbbi egy évben és az új Cenweb életében, akkor reggel hat és este nyolc között kereken egy óránként került fel egy fotó a magazinra.

Azt sajnos nem tudjuk utólag mérni, hogy mennyi videót osztottunk meg veletek egy év alatt, de becsléseink szerint körülbelül 500-600 videó kerülhetett elétek, naponta akár két-három videó is.

Ezek az abszolút számok talán nem is annyira érdekesek, de azért gondoljátok el: mindössze két ember írt és szerkesztett, illusztrált és osztott meg veletek egy év alatt 2159 cikket! És bár akadnak már támogatóink, még mindig azt mondhatjuk, hogy gyakorlatilag grátisz, vagyis ingyen.

NÖVEKEDÉSI ADATOK

Mégis sokkal érdekesebbek azok a számok, melyekből a fejlődésre vagy annak ütemére vonhatunk le következtetéseket. „Jó kapitalistaként” nézzük, tudunk-e felmutatni valamiféle növekedést!

A weboldalra különböző helyekről érkezhetnek olvasók, a Facebookról, a Youtube-ról, hivatkozásokról vagy akár a Google-ról is. Ha azt nézzük, mennyit nőtt a különböző források esetén az olvasóink száma, akkor az alábbi növekedéseket látjuk.

  • FACEBOOK                     |             növekedés + 10310 %
  • GOOGLE                         |             növekedés + 5694 %
  • DIREKT LÁTOGATÓ         |             növekedés + 598 %

Ezek meglepően nagy számok. Úgy is lefordíthatjuk, hogy a Facebookról több mint százszor annyian látogattak a Cenwebre, mint egy korábban, több mint ötvenhatszorosára nőtt azok száma, akik a Google-ban találkoznak a cikkeinkkel, azok száma pedig, akik kifejezetten a Cenweb nyitóoldalára jöttek, meghatszorozódott.


európaiak átlagéletkora
európaiak átlagéletkora

ORSZÁGOK

Ha az országokat nézzük, ott is látványos a növekedés minden esetben.

MAGYARORSZÁG             |             növekedés + 4770 %

ROMÁNIA                          |             növekedés + 2797 %

SZLOVÁKIA                        |             növekedés + 11513 %

NÉMETORSZÁG                |             növekedés + 3006 %

AUSZTRIA                          |             növekedés + 3621 %

SZERBIA                             |             növekedés + 3394 %

USA                                     |             növekedés + 1400 %

Vagyis míg a magyarországi olvasók száma negyvenhétszerese a korábbinak, addig a szlovákiai (nyilván magyar) olvasók száma egészen drasztikusan lőtt ki, hisz ők 115-ször annyian vannak, mint előző évben. Az Államokból is tizennégyszer több olvasónk érkezett.

Erre szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy

progresszív számok.

Főként, hogy ismét el kell mondani: rögtön indulás után infarktust kaptam, és gyakorlatilag kiestem fél évre. Ez meg is látszik a görbéinken. Mara életben tartotta a projektünket, amikor az egészségem engedte, én is, de októberig csak szerény eredményeket értünk el. Októbertől már erősebben tudtam dolgozni én is, így a szolid növekedés után 2023 október és 2024 január között a dinamikus növekedés fázisába léptünk. 2024 januárjától viszont már olyan mérvű a forgalomnövekedésünk, amit talán a „progresszív” sem ír le pontosan.

Nem tudni persze, hogy a január végétől tartó forgalomrobbanás (aminek sok-sok rekordot is köszönhetünk), meddig tart, hisz kiszolgáltatottak vagyunk a különböző platformoknak is. Három dolog viszont biztos.

  • Minden felfutást követ egy ereszkedő szakasz.
  • Minden ereszkedő szakaszból tudtunk eddig ismét emelkedő szakaszt provokálni.
  • Minden újabb emelkedés erősebb volt, mint a korábbi emelkedések.

Vagyis amolyan lépcsőzetes emelkedéssel joggal és abszolút reálisan számolhatunk.

Köszönjük, hogy velünk voltatok ebben az évben is. Új olvasóinkat szeretettel üdvözöljük, és arra kérjük őket, hogy támogassák a magazint és a természetvédelmi területünket ITT! A fenti eredmények tükrében, és mert velünk vagytok, a Cenweb egyéves születésnapján eldőlt:

folytatjuk, próbáljuk, fejlesztjük tovább…

S meglátjuk, meddig jutunk el együtt.   


Cenweb Centauriweb Centauri borító

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több cenweb

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük