Tornádó ért földet Szombathely mellett

tornádó szombathely

Tornádó ért földet Szombathely mellett


Rég látott hevességű szupercella érkezett az osztrák határt átlépve Vas vármegye székhelyére. A forgó zivatarfelhőből 18 óra 56 perckor tornádó ért földet Szombathely közelében. Idén ez a második felhőtölcsér, amit itthon meg lehetett figyelni.

A forgó felhőtölcsért az Időkép három webkamerája is megörökítette, és több megfigyelő is lencsevégre kapta. A MetFigyelő Facebook-oldalán szintén található róla egy videó.

Az év első magyarországi tornádója május 25-én Rákóczifalvánál ért földet, korábban már 17 tubát, azaz felhőtölcsért regisztráltak, ebből hetet május 23. és 25. között.

Kép: Időkép/Facebook

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

5 hozzászólás

  1. Ijesztő volt a szürke korong, azt hittem először nem jól látok. Képzeljétek először elkezdett folyamatosan dörögni -tartott vagy fél órát közben sütött a nap-olyan volt , mit amikor folyamatosan ágyúznak- ekkor mentem ki . Azt gondoltam egy szimpla szupercella amit látok , aztán egyszer csak elkezdett a teraszkorláton pattogni a majdnem diónyi jég majd jött az özönvíz szerű eső – szétáztak a növényeim a teraszon a fedett rész alatt is. Amúgy tegnap éjszaka kezdődött itt a vihar, folyamatosan szakadt az eső és megállás nélkül villámlott és csapkodott- nagyon féltem, régen éltem át ilyen időt. Ma napközben dunsztos párás volt a levegő, majd olyan 7 óra felé elkezdődött itt a város szélén ez a valami. Nagyon érdekes volt , mert miközben ott volt a hatalmas szürke korong, a nap is sütött az eső meg a jég meg együtt ömlött. Álltak az emberek a teraszon – én bent mert annyira esett, hogy a fedett részre sem tudtam kimenni, csak a nyitott ajtónál kémleltem az eget.

    1. Author

      Ja, hogy te élőben is tanúja voltál! 😱 Nem lehetett semmi átélni!

      1. Stombathelyen élek hatodik éve a vàros szélén, az osztràk oldal felől, szòval online voltam az eseményben😍

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük