Tavaszi lampionos vurstlival vár esténként az Állatkert

tavaszi lampionvarázs

Tavaszi lampionvarázs esténként a Fővárosi Állat- és Növénykertben


A Fénydóm után újabb fényes eseménnyel vár minket esténként a budapesti Állatkert. A Tavaszi lampionvarázs eseményein a művészi lampionok, a vurstlihangulat és a 116 éves körhinta kerül a középpontba a régi vidámpark területén, március 18. és április 21 között.


MTI/Kovács Tamás

A Tavaszi lampionvarázson több száz, kínai művész által készített lampiont láthatunk, melyek legtöbbje állatokat, növényeket és mitológiai lényeket ábrázol. De a kínai civilizáció jellegzetes motívumai is megjelennek, óriási sárkányok és óegyiptomi, piramisokat és szfinxet megjelenítő lampionok is készültek.


MTI/Kovács Tamás

Emellett találkozhatunk valódi háziállatokkal is a világ minden tájáról, magyar tarkamarhával, mangalicával, gyimesi racka juhhal, kameruni juhhal és törpekecskével, hucul lóval, alpakával, tevével és újszülött kecskegidákkal.

A Tavaszi lampionvarázs időszakában a cápákat, rájákat, különféle rajhalakat és más tengeri állatokat bemutató Cápasuli is nyitva tart este fél tízig.


MTI/Kovács Tamás

A valódi vurstlihangulatról pedig az 1908 óta működő Schäftner-féle falovas-hintós műemléki körhinta, két másik nosztalgiakörhinta, a törpekerék és a kisvasút gondoskodik. A helyszínt a műemléki körhinta melletti kapun át közelíthetjük meg, amelyet márciusban este hatkor, áprilisban este fél hétkor nyitnak meg. Akár egészen este tízig maradhatunk.

Forrás: MTI, képek: MTI/Kovács Tamás

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több tavasz

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük