Először lehet bejárni teljes egészében a Biodómot

biodóm fénydóm

Fények töltik meg a Biodóm tereit


Március 1-től Fénydóm néven magyar és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásai láthatók a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómjában. A kiállítás különlegessége, hogy először járhatjuk be teljes egészében a Biodóm belső tereit.

A több mint két héten át nyitvatartó fényművészeti tárlat kifejezetten a Biodóm tereibe megálmodott, helyspecifikus fényművészeti és audiovizuális installációkat vonultat fel, amelyek mindegyikét valamilyen természeti jelenség inspirálta.

A fényművészek több száz intelligens lámpával, projektorokkal és nagy teljesítményű diavetítőkkel életre keltett alkotásai egyedülálló fénykörnyezetet teremtenek. A cápák számára tervezett, hárommillió literes óriási akvárium szintén fényművészeti alkotássá lényegül át.

A Fénydóm művészi projekt az INOTA kortárs audiovizuális fesztivál programját is szervező COLLOC Productions és a Centrum Production kezdeményezése, amelyhez partnerként csatlakozott a monumentális fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals és a nemzetközi hírű fényművész, Karl Kola is.

A fővárosi állatkert a Biodóm területét a beruházás szüneteltetésének ideje alatt is hasznosítani szeretné különféle, az intézmény hivatásával és szellemiségével összeegyeztethető, a speciális építményben műszakilag is megvalósítható események befogadásával. A Fénydóm március 1-től 17-ig látogatható.

Forrás: MTI, kép: Zoo Budapest

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több art

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Közeleg a szecesszió világnapja

A szecessziós építészet két vezéralakja, Lechner Ödön (1845-1914) és Antoni Gaudí (1852-1926) is június 10-én hunyt el. Rájuk, és a szecesszió örökségére emlékezve…Tovább

Downton Abbey-est lesz a Ráth-villában

Downton Abbey-est lesz a Ráth-villában Csillogás és luxus: art deco életérzés címmel a múlt század húszas éveit idéző Downton Abbey-estet tartanak szombaton a Ráth György-villában, amely…

még több Budapest

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ez a hely az idén az Év étterme

A Dining Guide 2005 óta adja át díjait a legjobb éttermeknek, így idén is elismerték a kiemelkedő teljesítményeket. Ebben az évben viszont jelentősen megváltozott…Tovább

1 hozzászólás

  1. Európa vagy a világ egyik legszebb és legnagyobb madárházát lehetne berendezni benne 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük