Szépen csendben terjeszkednek a hiúzok Európában

hiúz

Szépen csendben terjeszkednek a hiúzok Európában


Az eurázsiai hiúz egykor a kihalás szélére került, miután addig vadászták, amíg az 1950-es évekre kevesebb mint hétszáz egyed maradt belőle Európában. Azóta azonban szerencsésen növekszik az egyedeinek száma, amit a jogi védelem és az áthelyezések, megőrzési erőfeszítések is támogatnak. Ebben a gyönyörű, angol nyelvű videóban, amelyet a Mossy Earth nevű, visszavadítással és újraerdősítéssel foglalkozó szervezet készített, megismerhetjük a nagymacska figyelemre méltó történetét, az áthelyezési kísérletek sikereit és kudarcait, és megtudhatjuk, miért fontosak a ragadozók.Hiúz

Kihalás szélén állnak a franciaországi hiúzok

Az Eurázsia egész területén elterjedt hiúzok több országban nagy veszélyben vannak az élőhelyük elvesztése, a beltenyészet, az orvvadászat és a közlekedési balesetek miatt. A franciaországi hiúzokat a genetikai sokféleség hiánya veszélyezteti a leginkább, a populáció legfeljebb százötven felnőtt egyedre csökkent, és harminc éven belül az állatok teljesen eltűnhetnek az országból.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több 5G

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több vadon

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük