Szeles, esős idő lesz a jövő héten

Eső, rügy

Szeles, esős idő lesz a jövő héten


Változékony, gyakran borongós idő lesz a jövő héten, több hullámban kell csapadékra számítani, és sokfelé lehet élénk, olykor erős a szél. A hét során ugyanakkor emelkedik a hőmérséklet, és a hét végén már akár tizenhét fok is lehet.

Hétfő

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, északon szórványosan fordulhat elő eső, havas eső, északkeleten a hegyekben havazás lehet, délen viszont többfelé kell esőre, záporra számítani és itt

a csapadék zöme a nap második felében érkezik.

A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9, a déli tájakon 10, 13 fok között valószínű.

Kedd

Jobbára erősen felhős időre kell számítani, a nap második felében lehet vékonyabb a felhőtakaró.

Az ország déli felén több, északon kevesebb helyen várható eső.

Főleg északon, illetve a hegyekben néhol havas eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, az északi országrészben néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10, délen 11, 13 fok között valószínű.

Szerda

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, szórványosan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

A hajnali minimumok mínusz 1 és plusz 5, a délutáni maximumok döntően 8 és 15 fok között alakulnak.


Csütörtök

Általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Több helyen eleredhet az eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között alakul,

északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Péntek

Jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás.

Helyenként előfordulhat eső, zápor.

Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hajnali 0, plusz 6 fokról általában 10 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombat

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző.

Többfelé kell esőre, záporra számítani.

A délnyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 8, a csúcsérték 10 és 17 fok között valószínű.

Vasárnap

Napközben felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet, hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, de nyugat felől újabb felhőtömb közeledik.

Egyre kevesebb helyen alakulhat ki csapadék.

Sok helyütt megerősödhet az északi szél. A hajnali mínusz 3, plusz 7 fokról 7 és 16 fok közé melegedhet fel a levegő.

Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Így alakul most Európa időjárása

  A kontinens az időjárás mentén kettészakadt, míg mi hőhullámokkal küzdünk, Észak- és Nyugat-Európa még mindig arra vár, hogy elkezdődjön a nyár…Tovább

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Ezek idén a Balaton legjobb strandjai

  A balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) az idén 21. alkalommal hirdette meg a legjobb balatoni strandok védjegyévé váló…Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük