Frissítés: új fotók a sarki fényről Magyarország felett

sarki fény Magyarországon

Újra látszott a sarki fény Magyarországon


Az amerikai Óceán- és Légkörkutatási Hivatal április 19-én, szombaton este ötös skálán G3-as erősségű geogmágneses viharra adott ki figyelmeztetést, míg a Föld mágneses terében keletkező zavart mérő, kilenc fokozatú KP-Index jelenleg 6,67-en állt.

A Földet elérő töltött részecskéknek pedig meg is lett az eredményük: Magyarországon újra több helyről is látszott a sarki fény, amit este kilenc után az Időkép webkamerái is lencsevégre kaptak, és a portál Facebook-oldalára is sorra érkeznek a beszámolók azoktól a szerencsésektől, akiknek sikerült megpillantaniuk a varázslatot.


Az Időkép azt írja, ez az idei második, és egyben legerősebb sarki fény Magyarország felett, bár az előzőről nem érkeztek képes beszámolók. Legutóbb tavaly novemberben vált láthatóvá nálunk is szinte mindenhonnan az északiak kiváltsága.  

Az MTI fotósának is sikerült megörökítenie a látványt Nagykanizsán.

Forrás: MTI/Varga György

MTI/Varga György

Forrás: Időkép, Space Weather, képek: Unsplash, Időkép/Facebook, MTI/Varga György

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több sarki fény

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Megérkezett a geomágneses vihar

Reggel óta arról szólnak a hírek, hogy egy gigantikus napkitörés szele éri el a Földet, és talán újra lehet majd látni a sarki fényt. Nekem…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük