Nem mindenki búcsúzhat a portól

porfelhő szahara

Porfelhő


Az elmúlt napokban a szaharai porfelhő Észak-Afrikából Ázsia és Európa egyes részeire is elterjedt, és egészen Észtországig és Finnországig jutott. Mi szerencsére megszabadulhattunk tőle egy időre, Görögországban viszont az előrejelzések szerint egészen május végéig folytatódnak a porviharok. Az erős szelek által szállított por az egészségre is káros, és súlyosbíthatja a meglévő légzőszervi panaszokat.

A Sentinel-3 műhold április 1-jén készült felvételén több porfelhő látható a Földközi-tengeren, amint Görögország és Olaszország felé halad.


A Kopernikusz Légkörfigyelő Szolgálat (Copernicus Atmosphere Monitoring Service – CAMS) segítségével nyomon lehet követni a levegőminőség változásait.

Forrás: Copernicus, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több cenweb

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük