Őshonos fákat ültettek a budapesti erdőkbe

Új facsemetékkel gazdagodtak a budapesti erdők


🌳

A Főkert közel nyolcszáz erdészeti facsemetét ültetett el a budapesti erdőkben az őszi szezonban. Az erdősítési munkálatok több helyszínen folytak önkéntes segítők közreműködésével: a Merzse-mocsár Természetvédelmi Területtel határos Merzse-erdőben és az újpesti Farkas-erdőben az idegenhonos akácosokba az eredeti, őshonos vegetáció fajait telepítették, túlnyomórészt kocsányos tölgyeket (Quercus robur), kisebb számban pedig nyarakat (Populus spp.), mezei juhart (Acer campestre) és vénic szilt (Ulmus laevis).

A XII. kerületi Kis-Sváb-hegyre a csertölgyön (Quercus cerris) és molyhos tölgyön (Q. pubescens) kívül mezei juhart is ültettek az önkéntesek.

Az önkéntesek az élőhelykezelési munkálatokban is aktívan részt vettek, a Főkert Természetvédelmi és Erdőkezelési osztályának munkatársaival irtották az invazív fajok sarjait és a takarították el a zöldhulladékot a Farkas-erdőben, az Újpesti Homoktövis Természetvédelmi területen és a Kis-Sváb-hegyen.


budapesti erdők
budapesti erdők

Forrás és kép: Főkert/Facebook

Borítókép: Pixabay

Őshonos fákat ültettek a budapesti erdőkbe


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több erdő

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több Budapest

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ez a hely az idén az Év étterme

A Dining Guide 2005 óta adja át díjait a legjobb éttermeknek, így idén is elismerték a kiemelkedő teljesítményeket. Ebben az évben viszont jelentősen megváltozott…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük