Oscart kapnak majd a szereplőválogatók is

szereplőválogatók

Oscart kapnak majd a szereplőválogatók is


Az Amerikai Filmtudományi és Filmművészeti Akadémia (AMPAS) csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy új díjkategóriát vezet be 2026-tól. A legjobb szereplőválogatókat fogják elismerni, először a 2025-ben készült filmek esetében.

A filmakadémia legutóbb több mint két évtizede, 2001-ben hozott létre új díjkategóriát a legjobb animációs filmek számára.

A szereplőválogatók (casting directors) saját ágazata 2013-ban alakult meg az amerikai filmakadémián belül. Az AMPAS tizenkilenc ágazata közül ez a legkisebb létszámú, jelenleg 158 aktív tagja van.

Az első díj odaítélésével kapcsolatos szabályok a 98. Oscar-díj teljes szabályzatában jelennek majd meg 2025 áprilisában. A 96. Oscar-díjátadó gálát idén március 10-én rendezik meg a Los Angelesben.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több Oscar-díj

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több film

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Az igazi James Bond is madarász volt!

Dr. James Bond alighanem inkább szórakoztatónak gondolhatta, hogy Fleming egy kémtörténethez vette kölcsön a nevét, ugyanakkor Fleming talán…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük