Benzinkutak segítenek megtalálni az elveszett kutyákat

mol kutyachip

A Mol-kutakon kutyachip-leolvasók is találhatók


Minden évben sok ezer, petárdáktól és a tűzijátékoktól megrémült kutya szalad el és válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná, de a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll.

Az ünnepnapokon is nyitva tartó Mol töltőállomások ingyenes chipleolvasással segítenek, hogy az elkóborolt ebek hazataláljanak.

A kóborló állat azonosítható a töltőállomáson leolvasott chip, illetve a Magyar Állatorvosi Kamara által vezetett adatbázis segítségével. A módszer hatékonyságát jelzi, hogy tavaly és idén is ezres nagyságrendű (2022-ben mintegy kétezer-kétszáz, 2023-ban nagyjából ezerötszáz) bajba került kutya hazatalálásában nyújtottak segítséget a töltőállomások dolgozói.

A kétszáznégy, chipleolvasóval felszerelt töltőállomást jellegzetes, kutyás matrica jelöli a bejárati ajtón, online pedig a Mol töltőállomás-keresőn, a Mol-applikációban, illetve a Vigyél Haza Alapítvány Kutyakereső alkalmazásában lehet megtalálni őket.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több kutya

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Nemcsak az emberek értik az emberi nyelvet

Az ELTE Etológia Tanszékének kutatói a kutyák agyát vizsgálva mutatták ki, hogy a kutyák nemcsak, hogy értik egyes szavak jelentését, de az ehhez kapcsolódó mentális…

még több állat

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Megvan a birtokon az első csüngőlepke!

A csüngőlepkék egyébként is rendkívül érdekes és értékes csoportot alkotnak. Magyarország az elterjedésük keleti határa. Talán részint ennek köszönhetően…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük