Mindenhol ott voltak, mindent lefotóztak

Mindenhol ott voltak, mindent lefotóztak


A fotográfia alternatív történetének megírása mindig is kihívást jelentett, de A World History of Women Photographers (Női fotográfusok világtörténelme) szerkesztőpárosa, Luce Lebart és Marie Robert fotótörténészek rendkívüli erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy ez az újragondolás a lehető legátfogóbb legyen. E könyv segítségével gazdagabb, pontosabb és kiegyensúlyozottabb diskurzus várható a szakmai körökben.

A Thames and Hudson gondozásában megjelent könyv szerkesztői a 300 női fotográfust tartalmazó válogatáshoz szakértőket hívtak segítségül. Sokan közülük olyan országok művészeivel ismertették meg őket, ahol a kutatások, a kiadványok vagy a kiállítások hiánya megakadályozták a fotografáló nőket abban, hogy felfedezzék munkájukat. Ezt a szellemiséget követve a könyvben több mint 160 női történész, kritikus, levéltáros, kurátor, fotográfus és író szövegei olvashatók.

A teljes cikk ITT olvasható.

Címlapkép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több nő

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több élet

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Elásott kincset találtak a Tisza-tónál

  Földbe rejtett, 70 ezüstérméből álló bécsi fillér és egy ezüst áldozókészlet is előkerült a Régészeti Intézet Tisza-tó, Tomajmonostora melletti kutatási projektjében…Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük