Madarakat etetsz? Önző gyökér vagy!

Madarakat etetsz? Önző gyökér vagy!

szívlapát

Hadd osszam meg ezt a posztot itt is, minthogy a Facebook bugyraiban minden elenyészik előbb-utóbb, és egy fontos, félrevezető kommunikációról van szó, amit nem szabad bevenni, bárhogy frusztrálnak is minket vele minden évben.

Melyik madáretetős ne akarna még több és még többféle madarat? Ehhez nyújtok segítséget egy mai cikkben:


Alaposan ismerjük már a madáretetés szabályait, hiszen egy idő óta erősen poroszos, megfeddő kommunikáció zajlik a madáretetéssel kapcsolatosan. Minden szezonban százszor jön szembe velünk cikkekben, csoportokban és hozzászólásokban a sok intés, mit szabad, mit nem. Annyira ebbe az irányba tolódott el a kommunikáció, hogy ha most merülne fel bennem először a madáretetés lehetősége, és utánajárnék a dolognak, öt perc olvasgatás után talán hagynám is inkább az egészet a francba.

Minden évben közli velünk a sajtó azt is, hogy nem segítünk a madarakon az etetéssel (erről többször is írtam már, ez így ebben a formában rohadt élet, hogy nem igaz), csupán a magunk öröme miatt etetünk. Lefordítom a gyengébbek kedvéért:

Önző gyökerek vagytok mindannyian, akik madarakat etettek!

Nem tudtátok? Hát akkor most már tudjátok! Hogy “mi hülyeség, mi nem az”.

…szóval olyasfajta kommunikáció zajlik egy ideje, amitől ha most volnék kezdő és nem negyven éve barangolnék terepen, inkább szügyön lőném magamat, a kardomba dőlnék vagy nagy ívben vetődnék ki a hetedikről, semmint madáretetésbe vagy egyáltalán madarászkodásba kezdjek.

A Cenweben a mai madáretetésről szóló cikkben én is átesek gyorsan a szabályokon, mert azok persze fontosak, igen, azok, de miután letudtam őket, inkább arra koncentrálok, hogy összeszedjek minden trükköt, amivel lényegesen, sokszor nagyságrendekkel több madarat csábíthatunk a kertünkbe.

Fogadjátok szeretettel, kedves, önzetlen, normális és belevaló madáretetősök! És nem madáretetősök is. És én még mindig ezt gondolom a madarakat etető emberről:Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több madáretetés

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Tudod, miről híresült el a kék cinege?

A kék cinegék ügyessége, leleményessége meglepte a briteket is, habár kevés náció rajong olyan össznépi szinten a madarakért, mint épp a britek. Miután fény derült…

még több “Kert és vadon”

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük