Lecsapoltatott egy víztározót, hogy megtalálja a mobiltelefonját

Víztározó

Lecsapoltatott egy víztározót, hogy megtalálja a mobiltelefonját


Az indiai hatóságok 53 ezer rúpia (223 ezer forint) megfizetésére köteleztek egy élelmiszerellenőrt, aki hatósági engedély nélkül több millió liter vizet szivattyúztatott ki egy víztározóból a közép-indiai Cshattíszgarh államban, hogy megtalálja a mobiltelefonját.

A Radzses Visvasz nevű férfi azt állította, hogy a szelfizés közben vízbe ejtett mintegy 100 ezer rúpiát (420 ezer forintot) érő Samsung telefonja bizalmas kormányzati adatokat tartalmazott, ezért vissza kellett szereznie.

Miután a telefon megkeresésével megbízott helyi búvárok nem találták meg az eszközt, szóbeli engedélyt kapott egy tisztviselőtől arra, hogy “némi vizet engedjen le egy közeli csatornába”. A férfi azt mondta, a tisztviselő szerint “valójában a gazdáknak kedvezett, akiknek így több víz jutott”.

Visvasz zivattyút bérelt, amelynek több napig tartó működtetésével az állami vízügyi minisztérium szerint mintegy 4,1 millió liter vizet pazarolt el “személyes érdekből”. A telefon, mire megtalálták, annyira átázott, hogy használhatatlanná vált.

Az eset felháborodást váltott ki Indiában, amelynek számos régiójában – különösen a nyári hónapokban – súlyos vízhiánnyal küzdenek az emberek. Az öntözési minisztérium szerint a férfi visszaélt hivatali tisztségével, ezért megtéríttette vele az elpazarolt víz árát és 10 ezer rúpia bírsággal is sújtotta.

(Forrás: MTI, a címlapkép illusztráció, forrás: Unsplash)

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több víz

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Kellenek halak a kerti tóba?

  Sokan építenek a kertjükben néhány négyzetméteres mesterséges tavakat, azzal a talán nem is teljesen tudatosuló céllal, hogy így hozzák el otthonaikba a természetes vizek…Tovább

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük