Ezekbe a közösségi kutatásokba bárki bekapcsolódhat

közösségi kutatások

Közösségi kutatások


Az utóbbi időben egyre nagyobb teret kapnak a tudományban a közösségi (citizen science) kutatások, miután a szakemberek rájöttek, hogy sok fontos kérdés társadalmi, közösségi segítséggel sokkal hatékonyabban és gyorsabban megválaszolható, mintha a kutatók magukban dolgoznának.

A Magyar Természettudományi Múzeum április 7-én, ingyenes rendezvényt is szentel annak, hogy bemutassa a kutatási programokat, amelyekhez lehet csatlakozni. A közös munka során olyan tevékenységekbe – terepi adatgyűjtésbe, felmérésekbe vagy például otthon elvégezhető vizsgálatokba – vonják be az érdeklődőket, amelyek rövid betanulással elsajátíthatók, vagy akár anélkül is végezhetők.

Az egyes élőlénycsoportokhoz és kutatási témákhoz kapcsolódó programokat az azokat gondozó szakemberek mutatják be, és a rendezvényt minden korosztály érdeklődőinek ajánlják, akik bekapcsolódnának a kutatásba.

Ha nem tudunk elmenni a rendezvényre, de bekapcsolódnánk valamelyik kutatásba, ezen az oldalon találunk bővebb információkat, és tudhatunk meg többet a kutatásokról.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több tudomány

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük