Horror, amit Kínában művel most az időjárás

Kína időjárása

Kína időjárása a legkevésbé sem barátságos most


Heves szélviharok és esők, helyenként jégesők tombolnak a dél-kínai Csianghszi tartományban, az ítéletidőben hét ember meghalt és több ezer lakás megrongálódott.

Szél ragadta ki a lakókat a szobából

A szélsőséges időjárás vasárnap kezdődött, kilenc várost, köztük Nancsangot és Csiucsiangot sújtotta leginkább, 54 megyében 93 ezer embert érintett. A tartományban eddig hét ember halt meg, médiajelentések szerint közülük hárman úgy vesztették életüket, hogy a széllökések ablakkal együtt kiszakították őket magasan lévő lakásukból. A hatóságok még vizsgálják, ez hogyan volt lehetséges, de egy épület huszadik emeleti lakói közül az egyik szerint családtagjainak is kapaszkodniuk kellett a lakásban az erős szél miatt.

Szárazföldi tájfun

A golflabda méretű jégesővel kísért hatalmas esők és szélviharok az elmúlt több mint egy évtized legpusztítóbb viharai, a helyi hatóságok szerint körülbelül 150 millió jüan (7,2 milliárd forint) gazdasági kárt okoztak.

A kínai meteorológiai intézet heves szélviharokra adott ki figyelmeztetést, amelyek a helyi skálán a 12-es fokozatot is elérhetik. Ez első kategóriájú tájfunnak felel meg. Az ilyen erősségű szelek gyakoriak Kínában és Kelet-Ázsia más részein, de ritkán tapasztalhatók a szárazföldön, például a tengerparttal nem rendelkező Csianghszi tartományban. 2013 óta először fordul elő, hogy a legsúlyosabb, narancssárga figyelmeztetést adják ki a térségben a szélsőséges időjárás miatt.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük