Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban

Hóvihar

Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban


Második napja tartanak a téli viharok az Egyesült Államokban, autósok rekedtek az utakon, és közel kilencszázezer háztartásban nem volt áram csütörtökön. Michigan államban egy mentésen dolgozó tűzoltó életét vesztette egy leszakadt elektromos vezeték miatt.    

Kaliforniában az időjósok sem hittek a szemüknek

A szövetségi meteorológiai szolgálat 1989 óta először adott ki figyelmeztetést hófúvásra az általában enyhe időjárású dél-kaliforniai hegyekre, aminek kapcsán több meteorológus is megjegyezte, hogy ő még ilyet nem is látott.

Az állam északkeleti részén fekvő Sierra Nevada hegységben újabb nagy havazást jeleztek, akár másfél méter friss hóréteggel, a hegyvidék magasabban fekvő részein pedig az óránkénti száz kilométeres sebességet is megközelítheti a szél.

A hőérzet mínusz 40 fok közelébe csökkent.

Az állam tengerparti területein ugyanakkor villámáradásokkal és három-négy méter magas tengeri hullámokkal számolnak. Hol vannak már azok az idők, amikor a hideg New Yorkból a napfényes Kaliforniába lehetett menekülni télen?

Nem lehet közlekedni

Wyoming állam déli részén az autópályák egy része járhatatlanná vált, miközben az erős szél lehetetlenné teszi az elakadt autók kimentését. Megbénult a közúti közlekedés egyes szakaszokon Arizona államban is, ahol csütörtökön óránként öt-nyolc centiméter friss havat jeleztek előre. A légitársaságok csütörtökön további közel nyolcszáz járatot töröltek, miután szerdán összesen 1800 repülő nem indult el az idei tél újabb komoly vihara miatt.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több hír

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük