Intenzív havazás várható

Intenzív havazás várható


A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye magasabban fekvő területein néhány órán belül tíz-tizenöt centiméternyi friss hó is hullhat, a síkvidéki régiókban pedig öt-tíz centiméternyi várható.

Mint írták, a Magyar Közút már november 10-én téli üzemre váltott, így minden havazásban érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni a szakemberek. A közútkezelő munkagépei az érintett területeken megelőző sószórást végeznek, hogy tompítsák a friss hó letapadását.

A havazásban érintett országrészeken mintegy huszonöt telephelyről száznyolcvan gép indul majd el, hogy csaknem nyolcezerötszáz kilométernyi fő- és mellékúton beavatkozzon. Egy munkagépnek két-négy órára van szüksége, hogy felvegye a sót és az üzemanyagot, eljusson a célterületre, majd visszatérjen a telephelyre.

Ennyi idő alatt több centiméternyi friss hó hullhat, így a folyamatokat addig kell újra elvégezniük, amíg a havazás el nem áll. A közútkezelő arra figyelmeztette a közlekedőket, hogy soha ne előzzék meg a hóeltakarító járműveket, tartsanak tőlük kellő távolságot, és havazás idején vezessenek lassabban, figyelmesebben. Emellett induljanak el időben, és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített, téli gumival felszerelt járművel közlekedjenek. Utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről az Útinform honlapján.

Forrás: MTI, kép: Pixabay, Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Heti időjárás | Nyárias meleg

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, a jövő héten sok lesz a napsütés, a hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fok is lehet, és hajnalban…Tovább

még több hír

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Elásott kincset találtak a Tisza-tónál

Földbe rejtett, 70 ezüstérméből álló bécsi fillér és egy ezüst áldozókészlet is előkerült a Régészeti Intézet Tisza-tó, Tomajmonostora melletti kutatási projektjében…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük