Így oszlott el a csapadék az országban

Áradás Nógrádban - Ecseg

Így oszlott el a csapadék az országban


Az elmúlt öt nap összesített csapadékmennyisége kis területeken belül is hatalmas különbségeket mutat. Míg Kékestetőn 169,4 milliméter eső esett, Szolnokon csak 0,1 milliméter – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Közel 170 milliméter különbség van a lehullott eső mennyiségében a legcsapadékosabb és legszárazabb tájak között.

A legcsapadékosabb helyek közé tartozott a Fejér vármegyei Kincsesbánya, ahol 145,8, a Békés vármegyei Dévaványa, ahol 112,5 milimértert mértek, és a Baja-Csillagvizsgáló állomáson is 109,7 millimétert regisztráltak.

Viszont már esett ilyen sok eső a Baranya vármegyei Drávaszabolcson (5,8 milliméter), a Bács-Kiskun vármegyei Katymáron (6,7 milliméter) és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kétpón (6,8 milliméter).

Címlapkép: Drónnal készült felvétel a Szuha-patak áradása miatt elárasztott utcákról Ecsegen 2023. június 9-én, forrás: MTI/Komka Péter


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Heti időjárás | Enyhül a hőség

  A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható. Hétfőn gomolyfelhős, napos idő lesz, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar…Tovább

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  1 hozzászólás

  1. Fogalmam sem volt, hol van Ecseg. Ez egy elképesztő felvétel, ha tényleg ekkora volt az árvíz. Nekem 20 éve nincs televízióm de máshol sem hallottam, hogy bajba kerültek az ott élők. nem értem, hogyan van az, hogy amikor nagyobb eső van mindjárt baj lesz.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük