Huszonkét napot élt túl egy kutya a romok alatt

Husky

Huszonkét napot élt túl egy kutya a romok alatt


Bár egyre kevesebb az esély arra, hogy túlélőket találjanak a romok alatt a törökországi földrengés után, és élő embert is elég régen, utoljára február 18-án sikerült kimenteni, állatok még mindig kerülnek elő a katasztrófasújtotta övezetből. Néhány napja egy lovat, kedden pedig egy szibériai huskyt sikerült kiszabadítani az összedőlt épületek alól.

Itt látható a ló megmenekülése

Murat Arici, az Aleks nevű kutya gazdája azt követően hívta az állatvédelem mentőcsapatát, hogy ugatást hallott egy kétemeletes ház romjai alól Hatayban, a csapat pedig sikerrel járt.

Az állatot nyomban megvizsgálták és kórházba szállították, és ugyan látványosan lefogyott, az általános állapota megfelelő volt, amikor kiszabadult.

A mentésen dolgozó önkéntes, aki kihúzta a kutyát a romok alól, elmondta, hogy Aleks nagyon szűk helyre szorult be, az orrát egy apró résen át dugta ki. Hozzátette, hogy nagyon örült, hogy 22 nappal a földrengés után sikerült élve kimenteni a kutyát, és igazi csoda, hogy az eb étlen-szomjan túlélte abban a kis lyukban.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

 

még több kutya

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Nemcsak az emberek értik az emberi nyelvet

Az ELTE Etológia Tanszékének kutatói a kutyák agyát vizsgálva mutatták ki, hogy a kutyák nemcsak, hogy értik egyes szavak jelentését, de az ehhez kapcsolódó mentális…

még több állatvilág

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Új állatvédelmi tananyag készült

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatvédelmi tananyagot és képzési sorozatot készített jogalkalmazóknak, hogy hatékonyabbá és gördülékenyebbé…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük