Magyarországi turisták is fent rekedtek az erdélyi hegyekben

erdély havazás

Hóviharok bénítják a forgalmat Erdélyben


Hóviharok okoztak fennakadást a közlekedésben vasárnap Románia hegyvidéki részén, míg az ország más térségeiben az erős szél által kidöntött fák akadályozták a forgalmat.

Vasárnap reggelre az ország több megyéjében jelentős mennyiségű hó esett a hegyekben, és több utat nem sikerült időben letakarítani.

A hó miatt turisták – köztük magyarországi kirándulók – rekedtek Bihar megye népszerű kirándulóhelyén, a Pádis-fennsíkon. A térségbe vezető utat huszonöt centiméteres hótakaró borítja, az erős szél több fát az úttestre döntött, tovább akadályozva a közlekedést.

Mircea Malan, a Bihar megyei közgyűlés alelnöke közölte, csapataik órák óta dolgoznak az akadályok elhárításán. Hó borítja Hargita megye hegyvidéki útjait is, a román útügyi hatóság Brassó területi igazgatósága szerint a Bucsin-tetőn, Borszék, a Gyilkos-tó térségében és Hargita-fürdőn is havazott. A székelyföldi megyében másodfokú viharriasztás van érvényben. Parajd közelében a mentőalakulatok közbelépésére volt szükség, miután egy fa gépkocsira zuhant, a jármű vezetője kisebb sérüléseket szenvedett.

Dolgoznak a hókotrógépek az Erdélyt Moldvával összekötő Borgói-hágón is, ahol helyenként tíz centiméteres a hótakaró és az úttestre kidőlt fák is akadályozzák a gépkocsiforgalmat. Bukarestben is több helyszínen a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk, miután az erős szél fákat döntött ki. Románia számos megyéjében vasárnap estig másodfokú vihar- és szélriasztás van érvényben.

Forrás: MTI, a címlapkép illusztráció, forrás: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Patreon-tagok körébe ITT. Csupán havi két-három kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért cserébe elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség ITT. Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress meg mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, abban a reményben, hogy szövetségesek lehetünk. A legjobbakat, üdv, Cen’   

még több havazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Képek | Havazás a Kékesen

Mint az Időkép tegnap beszámolt róla, a havazás a Kékesen téli mesevilágot teremtett a vasárnap esti órákban, miután a hegycsúcsot egy intenzívebb csapadékmező érte el…Tovább

még több hír

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Innovatív magyar antibiotikum készül

Az Egészségügyi Világszervezet előrejelzése szerint 2050-re a vezető halálok a hagyományos antibiotikumoknak ellenálló mikroorganizmusok miatt kialakuló…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük