Hóhiány miatt sorra törlik a síversenyeket

hóhiány

Hóhiány miatt sorra törlik a síversenyeket


Magyarország nem számít éppen sínagyhatalom, de úgy tűnik, egyre csökken is az esélye annak, hogy azzá váljon. Már nemcsak itthon nincs hó, de azokon a hegyeken is egyre kiszámíthatatlanabb a pályák állapota, ahová idén az Országos Alpesi Síbajnokságot delegálták Ausztriában illetve Olaszországban.

Először az ausztriai, Murau melletti Grebenzenen, múlt pénteken kellett elhalasztani az óriás-műlesiklást. Mint a Magyar Sí Szövetség írta, a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt a sportolók biztonságát, valamint a szakmai szempontokat figyelembe véve a futamokat törölték és áthelyezték március 6. szerdára, amikor is a Magyar Nemzetközi Síbajnokságra került volna sor Kronplatzon, Olaszországban.

A Dolomitok északi peremén, az olaszországi Bolzanóban található, 2275 méter magasan fekvő Kronplatz hegy klasszikus télisport-központnak számít, azonban ezúttal itt is alkalmatlanná vált a pálya a lesiklásra, az éjjel ugyanis olyan sok eső esett, hogy tönkretette a havat. Így az áthelyezett futamot is törölni kellett.

Közben ugyanakkor a Nemzetközi Alpesi Síbajnokság két versenyét meg tudta rendezni a szövetség ugyanezeken a helyszíneken, de mint összegzésükben írják, a meleg időjárás miatt igencsak nehéz, embert próbáló körülmények között kellett helyt állni.

A hóhiány már több éve sújtja az alacsonyabban fekvő sípályákat, de nagyon úgy tűnik, hogy a hóhatár egyre feljebb kerül, miközben a szezon egyre rövidül. Így pedig nemcsak a magyar síelőknek lesz egyre nehezebb dolguk.

Nemcsak a síelőket akadályozzák a körülmények, hanem az olimpiára készülő, nyíltvízi úszókat is.

Forrás: MTI, Sí Szövetség, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több havazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük