A Grimm-testvérek erdeje | A mesék és a természet

Grimm-mesék

A Grimm-mesék erdeje | A mesék és a természet


A romantikus erdőkről és titokzatos lakóiról bennünk élő kép részben a Grimm-mesék hatására alakult ki, és ma is befolyásolja a természetről szőtt elképzeléseinket. De van-e ezeknek történeteknek valamilyen igazságalapjuk? Most megtudhatjuk ebből a vadvilágról szóló filmből, ami összehasonlítja a mesékben szereplő állatok viselkedését a valósággal.

A Piroskát felfaló mesebeli farkas például magányosan élő, veszélyes jószág, holott a valódi farkasok társas lények, falkában élnek s vadásznak, és soha nem esznek embert.

A film a Médiaklikken látható vasárnapig.

Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több mese

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több természet

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük