Évelő virágok váltják fel az egynyári növényeket Budapesten

évelő virágok Budapest

Évelő virágok Budapesten


Városszerte egyre több helyen váltja fel évelőkkel az egynyári növényeket a Főkert. Mint a Facebook-oldalukon írják, ezek alkalmazása hosszú távon nagyon sok előnnyel jár, mert a kezdeti gondoskodás után ezek az évelőágyások ökologikusabbak, fenntarthatóbbak, amellett, hogy egész évben folyamatosan díszítenek hol virágjukkal, hol levélszínükkel, termetükkel, habitusukkal.

Az Attila út mentén például olyan évelőágy látható, ahol magról vetették a növényeket, emiatt “bájosan kusza” és “nagyon látványos rengeteg” jött létre. Most virágzik itt többek között a verbéna (Verbena bonariensis), a narancssárga cickafark (Achillea millefolium ’Terracotta’), a ligeti zsálya (Salvia nemorosa), és hamarosan a fantasztikus kék színben pompázó szamárkenyér (Echinops ritro) is virágot bont.

A Margit-szigeten palántázással ültették a növényeket néhány évvel ezelőtt, melyek azóta is gyönyörűen virítanak. Nagyon mutatós a magasra növő korbácsliliom (Eremurus) egyedi virágzatával, a szürkés imola (Centaurea dealbata), melynek kócos lila virágai vonzzák a méheket és a pillangókat, és a kis-ázsiai macskahere (Phlomis russeliana) több emeleten elhelyezkedő sárga virágai is különleges látványt nyújtanak.

Forrás és kép: Főkert/Facebook

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több Budapest

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Új természetvédelmi területek Budapesten

Idén tavasszal bővültek a Főkert kezelt, helyi jelentőségű védett területek: természetvédelmi oltalom alá került a második kerületi, közel öt hektáros Vár-hegy…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük