Erdőtüzek sújtják Amerika keleti hegyvidékét

erdőtüzek amerika

Erdőtüzek sújtják Amerika keleti hegyvidékét


Bár erdőtüzekről gyakrabban hallani a nyugati partvidéken, most az Egyesült Államok keleti hegyvidéki részét sújtja a katasztrófa Maryland államtól Észak-Karolináig. A csütörtöki hírek szerint az Appalache-hegység középső részén a legsúlyosabb a helyzet, Nyugat-Virginia és Virginia államokban. Az egyik legnagyobb kiterjedésű tűz a Virginia állambeli Rockingham megyében alakult ki, ez kétezer hektáron perzselte fel az erdőt.

Egy szomszédos megyében a tűzvész miatt szünetel a tanítás, egy középiskolában pedig a kiköltöztetések esetére szükségszállást alakítottak ki. Virginia állam környezetminőségi hivatala légszennyezettségi figyelmeztetést adott ki a füst miatt, amelyben a szabadtéri tevékenység korlátozását kéri.


Nyugat-Virginia erdészeti hatósága szerdán fokozott körültekintésre hívta fel a figyelmet az erdőkben a tavaszi szezonban. A lángok terjedését az érintett államokban segíti a hideg, de rendkívül száraz és szeles időjárás. Szokatlan módon a levegő páratartalma nem haladja meg a tizenöt-húsz százalékot, ami elősegíti a tüzek kialakulását. Már egyetlen szikra is könnyen felgyújthatja a száraz aljnövényzetet.

Szerdán a hegyvidék egyes részein a széllökések sebessége elérte az óránkénti kilencvenöt-száz kilométert. Az erdőtüzek és szél a térségben mintegy tízezer fogyasztónál okoztak áramkimaradást.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

erdőtüzek

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Új feladatot kaphatnak az európai műholdak

Az Európai Bizottság erdőmegfigyelő rendszer kiépítését javasolja, amely műholdak segítségével követhetné nyomon a kockázati tényezőket, mint az éghajlatváltozás okozta erdőtüzek vagy az illegális fakitermelés…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük