Downton Abbey-est lesz a Ráth-villában

downton abbey-est

Downton Abbey-est lesz a Ráth-villában


Csillogás és luxus: art deco életérzés címmel a múlt század húszas éveit idéző Downton Abbey-estet tartanak szombaton a Ráth György-villában, amely egy estére megidézi a sorozatbeli Highclere Castle-t, és a Crawley család kastélyává alakul át. A Mare Temporis Alapítvány segítségével életre kelnek a Downton Abbey szereplőinek barátai, akikkel a vendégek beszélgethetnek, a vállalkozó kedvűek pedig egy Ki mit tud a szereplőkről? versenyen is tesztelhetik tudásukat.

A 18 órától 21 óráig tartó programon a látogatók megismerhetik a korabeli illem alapjait, az art deco szépítkezés rejtelmeit, az art deco női és férfi viseletekről, kiegészítőkről hallhatnak érdekes történeteket, sőt, a ruhákat fel is lehet próbálni, valamint lesz tánc is, Damjanovich Márta tánctanár közreműködésével. 21 órától mulatsággal várják az érdeklődőket a villa kertjében.

Az art deco egyedi viseleteit, az 1920-1930-as évek női divatját bemutató Dresszkód: art deco című kiállításon Csepregi Noémi kurátor kalauzolja a közönséget. Bővebb információk az intézmény honlapján találhatók.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több program

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Elkeltek Napóleon pisztolyai

Napóleon pisztolyai 1,69 millió euróért (664 millió forintért ) keltek el vasárnap a Párizs közelében lévő fontainebleau-i kastély mellett megrendezett árverésen. ..Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük