Budapest desszertje a gesztenyés-barackos csokis sütemény

konyha gasztro cukrászat sütemény desszert Cenweb

Budapest desszertje a gesztenyés-barackos csokis sütemény

A Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét választottak idén Budapest desszertjének, amelyet először az október 11-én, pénteken kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatnak meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt.

Budapest desszertje 2024
Budapest, 2024. október 9. A Budapest desszertje cukrászverseny győztese, a fővárosi Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteménye 2024. október 9-én. A süteményt először az október 11-én kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt. MTI/Lakatos Péter

Az Édes Napok

Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására; a Szent István-bazilika előtt csaknem negyven kiállító süteményeivel, csokoládéival és más finomságaival találkozhat a közönség – mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a Csésze elnöke, az Édes Napok főszervezője.

Az idei Édes Napokon először jelenik meg a Balaton fagyija és sütije, de meg lehet majd kóstolni a Demeter Chocolate Kft. Dubai elnevezésű édességét, és bemutatkozik chocoMe új márkája, az Atelier is. A csokoládémanufaktúra különlegessége, hogy a teljes gyártási folyamatot saját maga végzi: helyben megvásárolja a kakaóbabot, amit azután saját maga hántol és pörköl meg.


Budapest desszertje 2024
Budapest, 2024. október 9. A Budapest desszertje cukrászverseny győztese, a fővárosi Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteménye 2024. október 9-én. A süteményt először az október 11-én kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt. MTI/Lakatos Péter

Az édesség tematikájú esemény célja, hogy segítse a magyar cukrász kis- és közepes vállalkozásokat, támogassa a magyar édességmanufaktúrák megerősödését, népszerűsítését.

A magyar édesiparnak jelenleg nagy kihívásokkal kell szembenéznie: az elmúlt időszakban jelentősen növekedett a kakaóbab és más összetevők ára, de az energiára és a munkaerőre is egyre többet kell költeni, miközben a cukrászdák forgalma komoly visszaesést mutat. Rebrus Csaba szerint a magyar kézműves csokoládégyártás jól szerepel a világversenyeken, annak ellenére, hogy a szektor állami támogatásban nem részesül.


Budapest desszertje 2024
Budapest, 2024. október 9. Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke a Budapest desszertje cukrászverseny eredményhirdetésén a fővárosi Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhelyben 2024. október 9-én. A cukrászda gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét választottak idén Budapest desszertjének, amelyet először az október 11-én kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatnak meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt. MTI/Lakatos Péter

Az idei, meghívásos versenyen ötfős zsűri döntött: Budapest desszertet Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely készítette.

Bretz Bernadett, a műhely vezetője szerint törekedtek arra, hogy kizárólag minőségi alapanyagokat használjanak. A brownie-szerű piskóta csokoládé és vaj felhasználásával készült, a mandulás ropogós rétegen tejszínes étcsokikrém és rumos aromájú könnyű gesztenyekrém kapott helyet. A süti belsejében lévő sárgabarackzselé vaníliával, kevés szegfűszeggel és fahéjjal van “megbolondítva”. A sütemény tetejére csokoládébevonat és egy kicsi gesztenyegolyó került.


Budapest desszertje 2024
Budapest, 2024. október 9. Bretz Bernadett tulajdonos a Budapest desszertje cukrászverseny eredményhirdetésén a fővárosi Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhelyben 2024. október 9-én. A cukrászda gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét választottak idén Budapest desszertjének, amelyet először az október 11-én kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatnak meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt. MTI/Lakatos Péter

Forrás: MTI | Borítókép/illusztráció: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


konyha gasztro cukrászat sütemény desszert Cenweb

Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több konyha

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Taroltak a tokaji borok

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük