A Börzsönyből is bejelentkezett a vadmacska

vadmacska börzsönyből

A Börzsönyből is bejelentkezett a vadmacska


Nemrég a Bükkből, most pedig a Börzsönyből érkeztek hírek egy vadmacskáról, amelyik megmutatta magát a kamerának.

Mint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Facebook-posztjában olvasható, ő már egy korábban is lencsevégre kapott vadcicus, és bár ducinak látszik, valójában csak a téli bundaréteg vastag rajta (persze, persze 😉).

A vadmacskák (Felis silvestris) megmaradása szempontjából kiemelten fontos, hogy megőrizzük a természetes, nagy kiterjedésű összefüggő erdőket. Szeretik, ha élőhelyük változatos szerkezetű, amely nemcsak gazdag táplálékforrást nyújt, de kiváló búvóhelyeket is kínál.

Ezért a nemzeti park idén is folytatja a LIFE4OakForests projekt keretében megkezdett természetvédelmi erdőkezeléseket: lékek, változatos holta-formák, mikro-élőhelyek kialakítását.

Forrás: DNIP/Facebook, kép: Pixabay

#vadmacska #börzsöny

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több vadmacska

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több erdő

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Tudtad, hogy Angliában is van esőerdő?

A Nagy-Britannia közepén, az Ír-tenger parjának közelében található Borrowdale-völgy mérsékelt övi esőerdőt rejt. Egy olyan erdőtípust, amely valaha Anglia-szerte…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük