Árvíz Gemencen | Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el

árvíz gemencen

Árvíz Gemencen


Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt. szinte a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az ezek közötti többi, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületre.

A június 14. és 30. közötti időszakra vonatkozó erdőlátogatási tilalomra a közvetlen életveszély elhárítása érdekében volt szükség, ugyanis a Duna áradása miatt felázott az erdőtalaj és a fakidőlések kockázata is jelentősen megnőtt. Felázott a nyári gátak töve, ami miatt a hullámtéren belüli időszakosan ármentett területekre is betörhet a víz.

Június végéig csak a Duna fővédvonalán kívüli erdőterületek látogathatók, ezek is csak a Gemenc Zrt. engedélyével. A tilalom az egyéni és csoportos vízitúrákra is vonatkozik. A pörbölyi Ökoturisztikai Központ és Keselyűs közötti, csaknem 18 kilométer hosszú árvízvédelmi töltésen viszont kerékpárral és gyalogosan is lehet túrázni. Az ökoturisztikai központ mellett található vadmegfigyelő szintén látogatható.

Az Alföldi Kéktúra Pörböly-bajai átkelés közötti szakaszát azonban lezárták. Emellett Június 7-től szünetel a közlekedés a Gemenci Állami Erdei Vasút teljes szakaszán. A Gemenci kalandok Facebook-videóján látható, ahogy a Duna elárasztotta a síneket. Az Ökoturisztikai Központ Facebook-oldalán térképen is látható, melyek a lezárt területek.

Forrás: MTI, kép: Csontos Péter/Ökoturisztikai Központ Gemenc/Facebook

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még többet az árvízről

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük