Állatvédő párt alakult Romániában

állatvédelmi párt

Állatvédő párt alakult Romániában


Természetért, Emberekért és Állatokért Párt (NOA) néven alapított új pártot alapított a brassói Lucian Rad. Az állatvédő aktivista korábban az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) politikusa volt, de miután korábbi pártja és a többi politikai alakulat nem támogatta az állatvédő projektjeit, úgy döntött, a saját útjára lép.

Az új párt az élet minden formája iránti tiszteletet, empátiát, korrektséget és a civil kurázsit hirdeti.

Úgy véljük, hogy a természet, az emberek és az állatok iránti érdeklődés és tisztelet kötelező minden civilizált társadalomban”

– írta a NOA közleményében.

A párt célkitűzései között szerepel a természet- és állatvédelemmel, az emberi jogokkal kapcsolatos közpolitikák és törvénykezés javítása. Következő lépésként a helyi szervezetek is megalakulnak, és minél több megyében jelöltlistákat is állítanak a 2024-es romániai választásokon.

A Romániában ismert állatvédő aktivistának számító Lucian Rad idén augusztusban lépett ki az USR-ből, és a Brassó megyei önkormányzati képviselői mandátumáról is lemondott arra hivatkozva, hogy kollégái nem támogatják állatvédő kezdeményezéseit. A politikus a brassói polgármester hivatalból is távozott, ahol önkéntes tanácsadóként dolgozott.

Azt mondta, tizenöt év önkéntes munka és öt év politizálás után elutasítja, hogy olyan csoportosulások tagja legyen, melyek nem nyújtanak semmit az állatszerető embereknek.

Romániában emellett két ökológiai irányultságú párt van, a jobbközép Román Ökológiai Párt (PER) és a balközép Zöld Párt (PV), egyik sem tagja a román parlamentnek. A Zöld Pártnak ellenben az Európai Parlamentben van képviselője, és Romániából egyedüli politikai alakulatként az Európai Zöld Párt tagja.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több állat

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Megvan a birtokon az első csüngőlepke!

A csüngőlepkék egyébként is rendkívül érdekes és értékes csoportot alkotnak. Magyarország az elterjedésük keleti határa. Talán részint ennek köszönhetően…Tovább

még több Románia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük