Állatokkal barátkozhatnak a hátrányos helyzetű gyerekek

állatasszisztált foglalkozások

Állatasszisztált foglalkozások


Az állami Közös ügyünk az állatvédelem elnevezésű alapítvány az év végéig százötven intézményben háromszáz állatasszisztált foglalkozást tervez, ahol a gyerekek közelebbről megismerkedhetnek a különböző állatok tulajdonságaival, viselkedési jellemzőivel és a felelős állattartással járó feladatokkal.

A programsorozat első állomása idén a budapesti Cseppkő Gyermekotthon volt. Az alapítvány tavaly kísérleti jelleggel kutyás foglalkozásokat kezdett a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekeknek, akkor ezerötszáz tanulóhoz jutottak el. Idén a kutyák mellett macskákkal, hüllőkkel és rovarokkal is találkozhatnak a gyerekek.

Az alapítvány 2022-ben és tavaly is szervezett állatvédelmi témahetet, előbbin mintegy 130 ezer, a tavalyin pedig körülbelül 250 ezer gyermek tanulhatott az állatokról.

Forrás: MTI, kép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több állatvédelem

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Nagyon szép kezdeményezés, remélem, mindenhol elterjed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük