Új óceán születik Afrikában

Etiópia sivatag tevék

Új óceán születik Afrikában


2005-ben egy körülbelül 56 kilométer hosszúságú repedés jelent meg az etiópiai sivatag Afar-tartományában, ami jó eséllyel egy új tenger születéséhez vezethet. A kutatók szerint a sivatagban folyamatosan ütköznek Afrika és Arábia tektonikus lemezei, melynek következtében fokozatosan távolodnak is egymástól, immáron nagyjából 30 millió éve – évente körülbelül 7 milliméterrel. Minderről többet tudhatunk meg ITT.

Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több gaia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Még sohasem láttak ilyet az Antarktiszon

Rekordalacsony szintre süllyedt az Antarktisz körüli tengeri jég felülete, és várhatóan még tovább csökken, mielőtt az idei nyári olvadási szezon véget ér…Tovább

Újabb földrengés volt Romániában

Újabb, 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Románia déli, olténiai részét kedden délután, alig tíz kilométernyire Zsílvásárhelytől…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük