Megjöttek az első fagyok, és megdőlt a fővárosi szélrekord

dér fekete rigó

Megdőlt a fővárosi szélrekord vasárnap

Megdőlt a fővárosi szélrekord vasárnap, fagypont alatti hőmérsékletet pedig hétfő reggel regisztrált először magyarországi mérőállomás az idei őszi szezonban – írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.

Négy mérőállomáson is regisztráltak fagypont alatti hőmérsékletet. A bejegyzéshez készített infografika szerint Zabarban mínusz 1,9 Celsius-fokot mértek hétfő hajnalban. Lénárddarócon mínusz 1,5 fok volt, Tésán mínusz 0,3 fok, Szikszón pedig mínusz 0,2 fok.

Vasárnap az átvonult frontrendszer mögött az északnyugati-északi szél sokfelé megerősödött, sőt viharos széllökések is előfordultak.

Budapesten, a János-hegyen óránkénti 66,6 kilométeres volt a legerősebb széllökés a reggeli órákban, ami új fővárosi napi rekord. A korábbi széllökés-rekord ezen a napon a fővárosban óránkénti 64,4 kilométeres volt, amit 1985-ben regisztráltak Budapest Örsöd állomáson.


Forrás: MTI | Borítókép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

1 hozzászólás

  1. Brrr…nem laknék Zabarban. Max. nyáron. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük