Megkezdődött a csillagászati ősz

csillagászati ősz

Megkezdődött a csillagászati ősz


Vasárnap, szeptember 22-én 14 óra 43 perckor kezdődött a csillagászati ősz. Ekkor következett be a nap-éj egyenlőség – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap. Az őseink ilyenkor hálát adtak a természet bőkezű ajándékaiért, a termények sokaságáért.

A nap-éj egyenlőségekkor éppen 90 fok magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka is ugyanolyan hosszúságú.

Mostantól megállíthatatlanul rövidülnek a nappalok, és a sötétség egyre nagyobb szeletet hódít el napjainkból. Teszi ezt egészen decemberig, amikor új lendülettel a fény megint utat tör magának.


Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Menekülő vadak miatt lezártak egy főutat

A dunai árhullám elől menekülő vadak miatt vasárnap 17 órától teljes szélességében lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között. A közlekedők a forgalom nagyságától…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük