Hatalmas vihar tombol Szibériában

Oroszország időjárás

Veszélyes az időjárás Oroszország egyes területein


Szélvihar szakította meg az áramellátást Oroszországban a Krasznojarszki terület tizenkét településén, mintegy harmincötezer ember maradt áram nélkül, de Szibéria más területein is súlyos károkat okozott az elektromos hálózatban a vihar – közölte vasárnap az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A tárca szerint a vihar a Krasznojarszki területen hétfőn is folytatódik, és a széllökések elérik majd a kilencven kilométer/órát, emellett pedig tízfokos hirtelen lehűlés is várható.



A kedvezőtlen időjárás miatt az autóbusz- és repülőjáratok késésére lehet számítani. Krasznojarszkban a Rosszija légitársaság egy Superjet 100-as utasszállítója csak negyedik kísérletre tudott leszállni, miután fél órán át körözött a város felett.

Szibéria több más régiójában, az Altaji területen, az Altaj Köztársaságban, Hakaszföldön, valamint Kemerovo és Omszk megyében is több tízezer fogyasztót érintő fennakadások keletkeztek az áramellátásában a vihar miatt. Az erős szél vezetékeket szakított el és tartóoszlopokat döntött ki. A Kemerovo megyei Novokuznyeckben, ahol a vihar két ember halálát és további hat sérülését okozta, szükségállapotot vezettek be.


A városban negyvenhét lakóház tetőszerkezete sérült meg, több mint kétszáz fa dőlt ki, valamint harminc gépkocsiban és a szociális infrastruktúra negyvenöt létesítményében keletkeztek károk. A széllökések sebessége itt meghaladta a 126-137 kilométer per órát.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Továbbra is rekordmeleg van

Folytatódnak a rekordmeleg éjszakák és nappalok, ma Baján 40,4 fok volt délután, amivel szerda után újra megdőlt az országos napi melegrekord. Ráadásul nemcsak itt, hanem…

még több Szibéria

No items were found matching your selection.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük