Ennyivel volt melegebb 2023-ban Magyarországon, mint 1901-ben

legmelegebb év

2023 volt eddig a legmelegebb év


A HungaroMet (volt Meteorológiai Szolgálat) a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, mely szerint 2023 az eddigi legmelegebb évünk volt 1901 óta globálisan és hazai szinten is. Egy grafikont is mellékeltek az évi középhőmérsékletek alakulásáról, amely ezen a linken érhető el. Ha a kurzorral a grafikon különböző pontjaira állunk, számszerűen is leolvashatjuk az adatokat.

Eszerint 2023-ban Magyarországon az évi középhőmérséklet 12,3 fok volt, míg a világátlag 15,06 fok. 1901-ben ez az érték 9,51 illetve 13,68 volt. Ez pedig azt jelenti, hogy Magyarországon tavaly majdnem három, egészen pontosan 2,79 fokkal volt melegebb, mint a huszadik század elején, míg a világon 1,38 fokkal.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több felmelegedés

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Így menekülhetne meg az antarktiszi jégtakaró

Az előrejelzések szerint komoly esély van arra, hogy a klímaváltozás következtében elolvad a nyugat-antarktiszi jégtakaró, ami akár öt méterrel is megemelheti a globális tengerszintet…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük