Tiszavirágot lakmározó vízi denevért videóztak

vízi denevért videóztak

Tiszavirágot lakmározó vízi denevért videóztak


A Hortobágyi Nemzeti Park a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy kollégáinak nem mindennapi megfigyelésben volt részük. Nagy Gábor és Monoki Ákos természetvédelmi őr Szolnok és Tószeg között egy vízi denevért (Myotis daubentonii) vett észre, amint a Tisza vize felett alacsonyan cikázva tiszavirágot próbált fogni. 

Az állat sikerrel is járt, de a termetes zsákmánnyal nem tudott felemelkedni, hanem egyenes vonalban repülve a parton landolt vele, ahol jóízűen elfogyasztotta azt. Mint írják, nem állt le egy kérésznél, fogott még egyet és ugyanígy a parton ette meg.

A fajnak fontos élőhelyei az őshonos fafajú, idős hullámtéri erdők. A vízi denevérről készült videó a nemzeti park Facebook-oldalán látható.

A címlapkép illusztráció: Gilles San Martin/Wikimedia, CC BY-SA 2.0 DEED

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több denevér

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük