Ezek az állatok hamarosan eltűnhetnek a Földről

Borneói orangután

Veszélyeztetett fajok | Ezek az állatok hamarosan eltűnhetnek a Földről


Miközben rengeteg növény- és állatfaj él a Földön, sajnos minden egyes nap vesztünk is a gazdagságból: tucatnyi faj van veszélyben, nem csak a globális klímaváltozás, de az élőhelyek pusztulása, az erdőirtások, a környezetszennyezés és az illegális állatkereskedelem miatt is. Egyesek nagyobb figyelmet kapnak, másoknak szinte a létezésükről sem tudunk. A Nemzetközi Természetvédelemi Unió (IUCN) 1964 óta minden évben összeállítja a veszélyeztetett Vörös Listát, az ezen szereplő fajok kritikusan veszélyeztetett státusza már a kihalás előtti utolsó lépcsőfokot jelenti. Minderről bővebben ITT olvashatunk.

Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több állatvilág

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vadmacskakölykök születtek Szegeden

Poldi, a párduckölyök gyorsan belopta magát a Szegedi Vadaspark látogatóinak szívébe, azonban most egy kisebb macskafélénél is gyarapodott a család…Tovább

még több tallózó

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Erdővé változtatják a gigantikus szeméttelepet

Tizenegy évvel ezelőtt végleg bezárt Rio híres hulladéklerakója, a Guanabara-öböllel határos terület. Az 1970 és 2012 között szeméttelepként használt Jardim Gramacho lerakóba nyolcvanmillió tonna hulladék…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük