Vers a peronon, költészet a megállókban


Vers a peronon, költészet a megállókban


Már hagyománynak tekinthető, hogy a nyári hónapokban magyar versek szólalnak meg a vasútállomásokon. 2024-ben a helyszínek köre bővült, mivel a HÉV és a Volánbusz is csatlakozott a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület Vers a Peronon nevű kezdeményezéséhez.

Június elejétől augusztus 31-ig már 69 helyszínen, 43 vasútállomáson és megállóhelyen, 23 Volánbusz állomáson és 3 HÉV állomáson 33 magyar költő 38 verse hangzik el.

Ady Endre, Áfra János, András Sándor, Áprily Lajos, Csukás István, Dukay Nagy Ádám, Faludy György, Géczi János, Hartay Csaba, Hervay Gizella, József Attila, Juhász Ferenc, Kemény István, Kemény Zsófi, Kosztolányi Dezső, Kukorelly Endre, Lator László, Móricz Zsigmond, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Sziveri János, Szőcs Géza, Szőcs Petra, Terék Anna, Térey János, Váczi Mihály, Varró Dániel, Visky András, Wass Albert, Weöres Sándor és Zalán Tibor költeményei hallhatók az állomásokon.

A verseket Baj László, Beck Zoli (30Y), Cserhalmi György, Csuja Imre, Ecsedi Erzsébet, Földeáki Nóra, Für Anikó, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza, Holecskó Orsolya, Kemény Zsófi, Korhecz Imola, Mácsai Pál, Mihály Péter, Müller Péter Sziámi, Nagy Péter, Őze Áron, Szálinger Balázs, Szarvas József, Szűcs Krisztián (HS7), Terék Anna és Tóth Ildikó adják elő.

A költemények augusztus 31-ig többek között Alsóörs, Badacsonytomaj, Balatonboglár, Balatonfüred, Kecskemét, Miskolc-Tiszai pályaudvar, Szekszárd, Zánka-Köveskál és Zirc vasútállomásokon és megállóhelyeken hallhatók. Budapesten a Batthyány tér, Közvágóhíd és Örs vezér tere HÉV állomásokon is versekbe futhatunk. A Volánbusz járataival utazók pedig egyebek mellett Bonyhád, Budapest Árpád-híd, Budapest Népliget, Debrecen, Eger, Keszthely, valamint Nyíregyháza autóbusz-állomásain merítkezhetnek meg a költészetben.

Forrás: MTI, kép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több irodalom

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Versek szólalnak meg a földalattin

A Balaton után Budapestre is megérkezik Vers a peronon című programsorozat. Július 15. és július 21. között a földalatti állomásain idén nyáron második…Tovább

1 hozzászólás

  1. Ez de jó!! 🥰
    S ha már peron, bevonhatnák a metró állomásokat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük