Csodálatos látványt nyújt a rengeteg tatai vadlúd

tatai vadlúd

Csodálatos látványt nyújt a rengeteg tatai vadlúd


Ma rendezték meg Tatán a Vadlúd Sokadalom fesztivált, az MTI fotósa pedig a helyszínen járt és dokumentálta a madárgyülekezőt.


Vadludak szállnak az Öreg-tó felett Tatán, a Vadlúd Sokadalom fesztivál helyszínén 2023. november 25-én. Háttérben a tatai vár. A tatai Öreg-tavon telelő vadludak akár öt-hatezer kilométeres távolságból, Skandinávia és Szibéria északi térségeiből érkeznek Magyarországra, az első csapatok szeptember végén, október elején jelennek meg, majd márciusban, fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Vadludak szállnak az Öreg-tó felett Tatán, a Vadlúd Sokadalom fesztivál helyszínén 2023. november 25-én. Háttérben a víztorony és a Fellner Jakab-kilátó (b-j). A tatai Öreg-tavon telelő vadludak akár öt-hatezer kilométeres távolságból, Skandinávia és Szibéria északi térségeiből érkeznek Magyarországra, az első csapatok szeptember végén, október elején jelennek meg, majd márciusban indulnak vissza sarkvidéki fészkelő területeikre. MTI/Bodnár Boglárka

Mint a rendezvény honlapján olvasható, a Tatai Vadlúd Sokadalommal a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük.

Igazi ünnep ez minden természetbarát számára. Olyan ünnep, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk.


Vadludak szállnak az Öreg-tó felett Tatán, a Vadlúd Sokadalom fesztivál helyszínén 2023. november 25-én. Háttérben az Eötvös József Gimnázium és a Szent Kereszt felmagasztalása templom. A tatai Öreg-tavon telelő vadludak akár öt-hatezer kilométeres távolságból, Skandinávia és Szibéria északi térségeiből érkeznek Magyarországra, az első csapatok szeptember végén, október elején jelennek meg, majd márciusban indulnak vissza sarkvidéki fészkelő területeikre. MTI/Bodnár Boglárka

MTI/Bodnár Boglárka

MTI/Bodnár Boglárka

A rendezvénynek helyszínt adó Öreg-tó olyan különleges madár-pihenőhely, melyet egy város szinte teljesen körülvesz. Tata a „Vizek Városa”, ahol a természeti és épített környezet egymásba fonódik: a város közepén, a tó partján van Magyarország legjelentősebb vízi vára. A tó partját sétányok szegélyezik tökéletes helyszínt biztosítva az ősz végi madármegfigyeléshez.

Képek: MTI/Bodnár Boglárka

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több madárvonulás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több madár

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük