Szúnyoglárvák elleni tablettákat osztanak Pécsen

szúnyoggyérítés

Szúnyoggyérítés Pécsen


A kerti esővízgyűjtőkben alkalmazható, szúnyoglárvák gyérítésére szolgáló tablettákat biztosítanak a pécsieknek – adta hírül a városüzemeltetési feladatokat ellátó Biokom NKft.

A tabletta megakadályozza a szúnyoglárvák kikelését a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, kerti tavakból, egyéb udvari vízfelületekről. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szúnyoginvázió elleni otthoni védekezés is rendkívül fontos.

Az érdeklődők először április 19-én 16 és 18 óra között juthatnak hozzá a szerhez Szentágothai Kutatóközpont melletti füves téren, rossz idő esetén az épület aulájában.

A tabletta mellé ingyenes szaktanácsadás is jár, és ott lesz a Rovar Piknik nevű szervezet is, melynek célja, hogy a közösségi kutatás erejével vizsgálja a kémiai szúnyoggyérítés környezeti kockázatait és felhívja a figyelmet természeti értékeink, biodiverzitásunk megóvására.

A szúnyogprobléma kezeléséből a Pécsi Szúnyog csapata is kiveszi a részét, akik április elején a Biokom megbízásából megkezdték a városban a szúnyoghelyzet tudományos felmérését annak érdekében, hogy szükség esetén a biológiai vagy kémiai irtást időben meglehessen kezdeni.

A Pécsi Szúnyog a Facebookon hasznos tanácsokkal és környezetbarát megoldási javaslatokkal is segíti a szúnyogok elleni védekezést.

Forrás: MTI, Biokom

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több szúnyog

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Reméljük, hogy más élőlényekre nem veszélyes a szer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük