A szocializmus ikonikus tárgyai kerültek elő a szemétszedésen

tárgyak

Talált tárgyak


Közösségi szemétszedést szervezett a budapesti második kerület, és könnyen lehet, hogy magukat a résztvevőket is meglepte, mi mindent találtak a környék erdeiben. Olyan tárgyak bukkantak fel, amikkel manapság már nem igazán találkozunk, hacsak nem keressük őket szándékosan, vagy még akkor sem.

Az Ördög-árok partján orosz bakelitlemezbe botlottak, a hidegkúti horgásztóból varrógépet halásztak ki, a Szalamandra-völgyből egy nagyjából százéves zománcreklámot, a Pál-völgyi-barlang környékéről pedig nyelvnyújtogatós kutyaperselyt szedtek össze.

Mindez jól mutatja, hogy a tárgyaink nem vesznek el akkor sem, ha feledésbe merülnek, legfeljebb átalakulnak – vagy még azt sem. Az örökös hulladék gondolata arra inspirálta Babos Bertalan Zsili képzőművészt, hogy kiállítást szervezzen a talált tárgyakból, tudatosítva bennünk, hogy felelősek vagyunk a szemetünkért.

A Halhatatlan hulladék című tárlat április 22-én, a Föld napja alkalmából nyílik a Margit krt. 25/A alatt. A szemétszedésről néhány fotó látható Őris Gergely polgármester Facebook-oldalán.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még többet a szemétről

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Új hulladékudvarok épülnek

Esztergomban átadták a Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. első új hulladékudvarát, ahol negyvenféle hulladékot lehet leadni ingyenesen, a hét hat napján…Tovább

5 hozzászólás

 1. Az is nagyon érdekes volt amikor Cen sírköveket találta a Duna parton.

 2. A tárgyak messze túlélnek bennünket…
  Felmentem Őrsi Gergely fb-oldalára:
  Halhatatlan hulladék – milyen találó a cím

  1. Én is rögtön rákerestem:-)
   De: Oltai Kata művészettörténészt régóta követem, aki a “Feri” c. garázsból kialakított műhelyében használt ruhát árul és ide hívja meg a művészeket. (FERi – feminista projektgaléria )
   Az Instáján rendszeresen posztol a rendhagyó művészeti eseményekről. Nagyon bírom.

   1. Oltai Kata nagyon jófej, utánanézek “Ferinek”, köszi. 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük