Ezen a farmon kipróbálhatjuk, milyen a struccterápia

terápiás állatok

A struccok remek terápiás állatok


A struccok alapvetően territoriális és agresszív madarak, akikhez érdemes óvatosan vagy leginkább egyáltalán nem közelíteni. Egy belga állatmentő farmon azonban olyan szelídek a madarak, akiket emberek neveltek, hogy akár meg is lehet ölelni őket.

A Kalmthoutban található Passiehoevén pokrócokat készítenek be a struccoknak lekerített részre, ahová a vendégek leülhetnek. A madarak pedig odamennek a látogatókhoz, melléjük ülnek, és meg is lehet simogatni őket.

A tulajdonos a 41 éves Wendy Adriaens korábban egy nagyvállalatnál dolgozott vezetőként. A farmot akkor indította, amikor hozzá került néhány fióka egy struccfarmról. Mint mondja, “ez az egyetlen hely a világon, ahol a struccok tényleg odasimulnak az emberhez.”

Passiehoevén jelenleg kilenc strucc él, emellett egy ló, egy póni, egy szamár, valamint disznók, kutyák, csirkék, kacsák és kecskék népesítik be a területet. A legtöbben állatmenhelyekről érkeztek vagy állatmentő szolgálatok hozták őket ide. A hatóságok évente mintegy hétezer állatot koboznak el a felelőtlen gazdáktól, és Adriaens farmja része annak a hálózatnak, ahol elhelyezhetik őket.

@wendy_adriaens

This is actually how I run around on my farm 😂 Lady Grey the rhea 😅 #rhea #nandoe #funnybird #rescuebird #depassiehoeve

♬ Cancan – As des As

Nemcsak az állatoknak jelent azonban menedéket a hely, hanem a lelki problémákkal küzdő embereknek is. Azok közé a “gondozófarmok” közé tartozik, amelyekből Belgiumban és a szomszédos Hollandiában több száz működik, és ahová az igazság- és egészségügyi hatóságok utalhatnak be különféle mentális zavarokkal küzdő pácienseket.

Az állatok itt egyben terápiás állatok is, akik többek között autista, depressziós, szorongó vagy drogproblémákkal küzdő látogatóknak segítenek.

Mint Adriaens elmondta, a lovak is nagyszerű terápiás állatok, de a struccok sokkal érzékenyebbek. Kapcsolatot teremtenek a látogatókkal, és mindent megéreznek. Ha valakinek negatív gondolatai támadnak, akkor odébb mennek. Hozzátette, hogy az akár 175 kilós struccok jól érzik magukat az emberek közelében, és aki kedves velük, azt könnyen megszeretik.

Egy egyéni “terápiás ülés” a struccokkal, amely általában egy órán át tart, vagy addig, amíg a madarak meg nem unják, 65 euróba (körülbelül 26 ezer forintba) kerül.

Forrás: Reuters, kép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több terápia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

A repülés művészete

Higgye el – mondta a neves lélekalakító –, bárkire is vetíti ki vágyát, nem lehet méltó önhöz. Ha férfire vágyik, célozzon meg egy nőt! Ha…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük