Senki sem tudja, mitől görbe a görbe erdő

Görbe erdő (Krzywy Las)

Senki sem tudja, mitől görbe a görbe erdő


Igazi turistalátványosság Lengyelország észak-nyugati részén, Nowe Czarnowo település mellett a görbe erdő (Krzywy Las), ami pontosan az, aminek a neve mutatja: egy meggörbült törzsű fákból álló fenyőliget. De a görbe erdő krónikájában van még egy csavar: igazából senki sem tudja, miért ilyenek a fák.

Amit tudunk, hogy Nowe Czarnowo lakói a múlt század 30-as éveiben mintegy négyszáz fenyőfát telepítettek a közeli erdőbe.

Ahogy felcseperedtek, a törzseik egy jókora ívben meggörbültek közvetlenül a talajszint felett, majd onnan egyenesen az ég felé nőttek tovább.

A teljes cikk ITT olvasható.

Kép forrása: Wikimédia


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több erdő

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több USB

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Erdővé változtatják a gigantikus szeméttelepet

  Tizenegy évvel ezelőtt végleg bezárt Rio híres hulladéklerakója, a Guanabara-öböllel határos terület. Az 1970 és 2012 között szeméttelepként használt Jardim Gramacho lerakóba nyolcvanmillió tonna hulladék…

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük