Nem gondoltuk, hogy ilyen jó a kígyók hallása!

Közönséges óriáskígyó

Nem gondoltuk, hogy ilyen jó a kígyók hallása!


Mit észlelhetnek a kígyók a levegőben és a talajban terjedő hangokból? Ez különösen annak fényében izgalmas kérdés, hogy nincs külső fülük és hiányzik a hangrezgések közvetítésére szolgáló szervük, a dobhártya is. A kutatók összesen 19, öt különböző nembe tartozó és eltérő életmódú, fogságban nevelt kígyóval végeztek méréseket, megfigyelve, miként reagálnak a hangokra. Három különböző frekvenciatartományt is megszólaltattak, ezzel biztosítva azt, hogy valamelyikre az egyes kígyók reagálhatnak. Az eredmények ITT olvashatók.

Kép forrása: Unsplah

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több állatvilág

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük