Munkácsy inspirálta divattárlat nyílt Brüsszelben

munkácsy divattárlat

Munkácsy inspirálta divattárlat


Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója, valamint a Magyarország és Luxemburg közötti diplomáciai kapcsolatok centenáriumának alkalmából divattárlat nyílt pénteken a brüsszeli Liszt Intézetben.

A kiállításra Kovács Erika, a KE Fashion alapítója tervezett ruhákat, amelyen Munkácsy festményei köszönnek vissza. A hétköznapi, illetve alkalmi modelleken négy Munkácsy-kép jelenik meg: a Legelésző csorda, a Vihar a pusztán, a Poros út, valamint a Virágcsendélet tállal című kép.

A Munkácsy Mode.rn Manners című divattárlat a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum támogatásával valósult meg, amely a festő személyes tárgyaival, hajereklyéjével, Munkácsyt ábrázoló fotókkal, valamint a békéscsabai múzeum eddig még be nem mutatott virtuális kiállításával egészült ki.

A divattárlat, valamint a békéscsabai múzeumtól kölcsönkapott Munkácsy-műtárgyak először láthatók külföldön. A kiállítás június 21-ig tekinthető meg a brüsszeli Liszt Intézetben.

Forrás: MTI, kép: Liszt Intézet/Facebook

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több festmény

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Ezt a kiállítást, de szívesen megnézném! Festészet, müvészet, divat, mindaz, ami a madarak mellett a legfontosabb! A cél már megvan, csak egy társ kellene hozzá! Többedmagammal az élmény is megsokszorozódik!😄🎨🥻😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük