Kíváncsi vagy, merre jár a Mikulás? Itt megnézheted!

Mikulás

Kíváncsi vagy, merre jár a Mikulás? Itt megnézheted!


A Mikulás tegnap útjára indult, hogy bejárja a világot, és mindenkihez időben eljuttassa az ajándékokat. Bár sokan azt gondolják, hogy rénszarvasszánjával teljes titokban szeli az eget, ezt a mai szigorú légiközlekedési feltételek között nem teheti meg.

A Mikulásnak is fel kellett szerelnie a szánját a legkorszerűbb nyomkövető és radartechnológiával, és a teljesen egyedi kivitelezésű, kilencmotoros Rangifer tarandus még egyedi azonosítót is kapott: a kódjele HOHOHO (MSN 0001).

Az 1753 éves jármű a világ legrégebbi aktív repülőszerkezete, a Flightradar24 repülőkövető oldal segítségével pedig most mi is megnézhetjük, merre jár éppen. Ehhez a keresőbe a SANTA1, a HOHOHO vagy a R3DNO53 szót kell beírnunk.

A benyújtott repülési tervek szerint a Mikulás 24-én hajnali öt óra körül indult el az Északi-sarkról, és az első házakhoz a Távol-Keleten szállt le.

Forrás: Flightradar24, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több karácsony

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Csak óvatosan az illatokkal!

Nem szabad túlzásba vinni az illatosítók használatát, mivel az azokból felszabaduló anyagok és égéstermékek felesleges terhet rónak az emberi szervezetre…Tovább

még több utazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ezek idén a Balaton legjobb strandjai

A balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) az idén 21. alkalommal hirdette meg a legjobb balatoni strandok védjegyévé váló…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük