Medvék másztak be egy erdélyi állatkertbe

Barna medve

Medvék másztak be egy erdélyi állatkertbe


Az utóbbi napokban három barna medve bukkant fel a marosvásárhelyi állatkertnek is otthont adó Somostető térségében, az állatkert arra intette a látogatókat, hogy legyenek körültekintőek. Kérték őket, hogy az éjszakai órákban ne használják a somostetői futópályát, és ha medvét látnak, tárcsázzák az 112-es sürgősségi hívószámot.

Az állatkert környékén a héten több éjszaka is felbukkant a három barna medve, legutóbb péntekre virradóra rögzítették jelenlétüket a térfigyelő kamerák.

A hét elején biztonsági okokból pár órára be kellett zárni a létesítményt, mert előző éjszaka a vadon élő állatok megrongálták a kerítést és bemásztak a létesítmény területére, hogy a közeli szemeteskukánál “lakmározzanak”.

Egy anyamedve a kétéves bocsaival az állatkerti állatok karámjaitól csupán ötven méter távolságra állt meg. Az igazgató szerint az, hogy egyre közelebb merészkednek a létesítményhez, azt jelzi, a medvék már otthonosan érzik magukat a környéken. Az állatok távolról is megérzik az állatkerti állatoknak szánt táplálék és a kidobott élelmiszerek szagát, ezért felbukkanásuk az állatkert körül egyre valószínűbb.

Forrás: MTI, Erdély TV Híradó/Youtube, kép: Unsplash

még több állatvilág

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több hír

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük