Magyarországon forgatott film szerepelt Cannes-ban

Magyarországon forgatott film

Magyarországon forgatott film szerepelt Cannes-ban


Nemrég egy Magyarországon készült rajzfilmről számoltunk be, de nem ez az egyetlen, hazánkban készült cannes-i alkotás. Magyar stábbal forgatták tavaly ősszel Cate Blanchett és Alicia Vikander főszereplésével a Rumours (Pletykák) című politikai szatírát, amelyet szombat este mutattak be versenyen kívül a 77. cannes-i fesztiválon. A filmet egy kanadai trió, Guy Maddin, Evan Johnson és Galen Johnson rendezte.

A csaknem kétórás angol nyelvű vígjáték a világ vezető gazdasági hatalmait tömörítő G7-országcsoport éves találkozóján játszódik, amikor is egy képzeletbeli kastély parkjában a politikusok magukra maradnak, és eltévednek az egyre nagyobb veszélyt rejtő erdőben, miközben a találkozó nyilatkozatát próbálják együtt megfogalmazni.

A vígjáték főszerepeit olyan világsztárok alakítják, mint Cate Blanchett, Alicia Vikander, Roy Dupuis, Nikki Amuka-Bird, Charles Dance, Takehiro Hira, Denis Ménochet, Roland Ravello és Zlatko Buric.

A német-kanadai koprodukció magyar partnere

a Laokoon Filmgroup volt, a cannes-i bemutatón jelen volt Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor magyar producer is. Stalter Judit az MTI-nek elmondta: Philipp Kreuzer producerrel, a német Maze Pictures vezetőjével régóta tervezett együttműködést, s elsősorban az Európában egyik legelőnyösebb magyar adóvisszatérítési rendszer, valamint a magyar stáb magas szakmai színvonalának híre vonzotta a produkciót Magyarországra.

A filmet

a mogyoródi Astra Filmstúdióban, valamint Budapest környéki külső helyszíneken forgatták, a főszereplőkön kívül a több mint kétszáz főből álló stáb 95 százalékát magyar szakembereket alkották.

A Laokoon Filmgroup gyártotta Nemes Jeles László első két filmjét, köztük az Oscar-díjat nyert Saul fiát, de a produceri iroda számára fontosak az angol nyelvű minőségi szervizmunkák is, mert “ez ad folytonosságot ahhoz, hogy a cég Európa élvonalában tudjon maradni”.

Forrás: MTI, kép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több Cannes

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük