Érkezik az embereknek szánt madárinfluenza-oltás

madárinfluenza-oltás

Érkezik az embereknek szánt madárinfluenza-oltás


Az Európai Bizottság közbeszerzési szerződést írt alá 665 ezer adag, az állatról emberre terjedő (zoonózisos) influenza elleni vakcina szállítására.

A Seqirus elnevezésű oltóanyagot azoknak szánják, akiknél a legnagyobb a madárinfluenza-fertőzés kockázata: például a baromfifarmokon dolgozóknak és az állatorvosoknak. Az EU-ban jelenleg ez az egyetlen engedélyezett vakcina zoonózisos madárinfluenza ellen.

A legfeljebb négy évre szóló szerződés szerint a részt vevő országok a nemzeti szükségletektől függően rendelhetnek oltóanyagot. A megállapodás biztosítja az egyes orvosi ellenintézkedésekhez való méltányosabb hozzáférést, és javítja az ellátás biztonságát, valamint kiegyensúlyozottabb árakat biztosít a részt vevő országoknak. A szerződés hozzájárul a közegészségügyi válsághelyzetekre vagy világjárványokra való uniós szintű felkészültséghez is – áll a bizottsági sajtóközleményben.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több oltás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük